vineri, noiembrie 5

ADIO MAESTRE, ADIO LUCEAFAR CONTEMPORAN...ADRIAN PAUNESCU!


http://www.ziare.com/adrian-paunescu/murit/adrian-paunescu-a-murit-1053048

De azi suntem mai saraci sufleteste, plingem pt un mare suflet, pt un Mare Om,pt un Mare Poet.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!







Eram mica,ascultam Manifestul pentru Sanatatea Pamantului...pe discurile de vinil3-cu CENACLUL FLACARA,discuri pe care le pastrez si azi cu mare drag,de atunci m-am indragostit de Poezia si Omul Adrian Paunescu,eram fericita ca sunt contemporana cu un asa mare Luceafar,pe care azi il plang si-l regret enorm si a carui poezie va avea mereu un loc Special in sufletul meu!!!RIP!



NU TE VOM UITA NICIODATA


Adrian Paunescu -

Manifest pentru sanatatea Pamântului

Aproape am ajuns sa ne mândrim Ca mai rapid în acest veac se moare, Ca noi ne-mbolnavim si suferim

De boala bolilor fara scapare.

Stupizi actori ai tragicului rol, Mai si avem puterea inumana,De a vorbi despre acesta rana Ce va lasa pamântul sterp si gol.Noi sântem fiii veacului bolnav, Noi sântem cancerosii de elita.Nu ne mai vindecam cu nici un praf, Bieti iovi pe o planeta parasita
Si mai avem si straniul obicei De-a spune, si-n piept a ne si bate Ca moartea ne-a facut averea ei

Vânzând înstrainata sanatate!

Si chiar acum, când eu acestea scriu, Când va vorbesc plângând la fiecare, Pentru un om sub cer e prea târziu...
Un om macar ireversibil moare.

Oameni politici înca sanatosi, Barbati puternici situati la cârma, Priviti acest pamânt de cancerosi!Uitati-va voi însiva în urma!


De nu cumva sunteti si voi pânditi

Si de sfârsitul nu va e departe, De nu v-a pus în drum ca sa-i stârniti Ogoare de cenusa muma Moarte.

Si daca va convingeti ca-i real, Ca omul haituit de moarte este, Ca zeul lumii cade de pe cal

Strapuns ca de leucemii celeste,

Daca nevasta unuia sta sub Puterea bolii mari ca într-o cusca, Daca e cancer într-al lumii trup Si-n nervii ei miros de praf de pus
De ce luptati cu armele de foc,Si-ati dus mortea la perfectiune?De ce nu puneti banii la un loc Pentru aflarea leacurilor bune?
Ca nu atât un ne-nsemnat câstig Al vreunui doctor sa ne enerveze, Ci banii dati pe moarte si pe frig,Sa puna omenirea-n paranteze.

Nu-i numarati ilustrului chirurg Banii luati pe grave operatii,Daca nu stiti si banii care curg,Ca sa distruga rase, neamuri, natii!
Matusa mea face economii La gaz, lumina si ades la carne Fara a-ntelege si a sti Ca-n spate omenirea-i pune coarne.Degeaba sânt chemati marii sarmani Cureaua sa o strânga cu credinta, Când voi zvârliti fara vreo trebuinta Sudoarea lor si-a sutelor de ani.
Ne mor parinti de cancer si ne mor Copii si frati, si cunoscuti si rude,Nimic n-amâna ora mortii lor, Urechea cerului nu-i mai aude.


Am merita si noi sa mai traim.Dati banii nostri pentru sanatate, Ca astazi am ajuns sa ne mândrim,Cu boala nostra, prima între toate.

Vrem viata pentru cei ce i-am nascut.Vrem viata pentru noi, aflati în viata, Ca moartea chiar în noi lucreaza mutAcum, când noi vorbim despre viata.
Vrem sa traim! Putem sa dam si sper
Pentru macar un An de Sanatate.Opriti va imploram acest comert De moarte si de tot ce nu se poate.

Oameni politici, bunii nostri frati, Noi v-am cedat si ranguri si proportii.Dar nu putem continua.Stopati aceasta competitie a mortii..!!!!!1



..................................





De la un cardiac, cordial (31 octombrie 2010, Bucuresti)




De-aicea, de pe patul de spital / Pe care ma gasesc de vreme lunga,Consider ca e-un gest profund moral / Cuvantul meu la voi sa mai ajunga.Ma monitorizeaza paznici minimi / Din maxima profesorului grija,In jurul obositei mele inimi / Sa nu ma mai ajunga nicio schija.Aud o ambulanta revenind / Cu cine stie ce bolnav aicea,Alarma mi se pare un colind / Cu care se trateaza cicatricea.Purtati-va de grija, fratii mei / Paziti-va si inima, si gandul,De nu doriti sa vina anii grei / Spitalul de Urgenta implorandu-l.Eu va salut de-a dreptul cordial / De-a dreptul cardiac, precum se stie,Recunoscand ca patul de spital / Nu-i o alarma, ci o garantie.Va vad pe toti mai buni si mai umani / Eu insumi sunt mai omenos in toate



Da-mi, Doamne, viata, inca niste ani / Si tarii mele minima dreptate!



RUGA PENTRU PAUNESCU
by Emi Circu


Mai tine-i Doamne flacara aprinsa / Acestui Adrian cu toate ale sale / Mai pune-i Doamne-n i...nima-o suflare / Si da-ni-l inapoi ca prea ne doare / Apleaca-ti iar urechea la egoismul nostru / Chiar daca ti se pare o mare blasfemie / Caci Tu ai pus in dinsul raspuns si intrebare / Si Tu ai vrut sa FIE PAUNESCU / Ma rog la Tine Doamne-n niminicia mea / O simpla muritoare si plina de pacate / Suntem si-asa o tara saraca-n bucurii / Mai lasa-ni-l un secol...si faca-se dreptate !